tiistai 19. tammikuuta 2016

PIZZAPULLAT

Tää on mun koko blogihistorian ensimmäinen kokkaus/resepti postaus. Aina kun mä kokkaan tai leivoin jotain mun on joka kerta tehny mieli tehdä resepti postaus, mutta mä en ole ikinä jotenki viittyny. Aattelen aina jotenki et kyllähän kaikki ny tietää miten tää tehään tai vastaavasti netistä löytyy jonkun toisen ohje samasta jutusta. Nyt sit otin itestäni niskasta kiinni ja tässä tää nyt on välittämättä siitä osaako vaikka kaikki pizzapullii tehä, mut jos löytyy niitä ketkä ette ole ikinä tehny niin tässä nyt olis!.
P1190781

Taikinan ainekset:
2½dl kädenlämpöistä vettä
n.puoli pussia kuivahiivaa
½tl suolaa
6dl vehnäjauhoja
2rkl öljyä
P1190842
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää sitten suola ja vehnäjauhot vähitellen alustaen taikinaan. Lisää taikinaan viimeiseksi öljy. Anna taikinan kohota puolituntua. Kaulitse sen jälkeen taikina ohueksi levyksi niikuin tekisit korvapuusteja. Jaa takina neljään osaan. Laita päälle tomaattimurskaa, kinkkua (tai omanmieleisiä täytteitä) ja juustoraastetta. Halutessasi ripottele päälle pizzamaustetta. Kääri sitten levy pitkältä sivulta rullaksi samoin kuin korvapuusteja tehdessä. Laita pizzapullat pellille mielellään leikkauspinta päällä ja litistä paloja hieman. Anna pizzapullien kohota hetken pellillä. Voitele pullat kananmunalla ja paista ne uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita. 
P1190865
Pizzapullista tuli ehkä vähän epämääräisen näkösia, mutta hyville maistuvat ja sehän on pääasia.

See you later alligator

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeiluun ehdottomasti menee! Lisää tällaisia postauksia, kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Mistä tää ohje on lol koska ei kuivahiivaa lioteta veteen vaan sekotetaan jauhoihin, se sen idea just on..

Anonyymi kirjoitti...

+ eikä kuivahiivan kanssa käytetä kädenläpöstä vettä

Emma kirjoitti...

Anonyymi: Jees tosi kiva että tykkäsit! :)
Anonyymi2: Ööm eiköhän sen hiivan pää pointti ole että sillä saadaan se taikina kohomaan ja tässä tapuksessa ei kyl ollu hätä ettteikö taikina olis kohonu... Ja kaikissa ohjeissa mitä mä katoin luki '' liota kuivahiiva kädelämpöiseen veteen'' :) Ja vielä jos sulla ei oo oikeesti muuta tekemistä ku tulla pätee IHAN OIKEASTI HIIVASTA??? niin suosittelen hankkii jonku harrastuksen :):)